“Megváltozott társadalmi, gazdasági lehetőségek uralják napjainkat. A kisközösségek és az egyének támogatása olyan humanisztikus célok mentén szerveződhet, amely a tudást, az önmegvalósítást és a közösségben való munkálkodást együttesen tartják értéknek” (Alapító Okirat – Preambulum)

A Kontakt Alapítványt a Gödöllői Agrártudományi Egyetem (a Szent István Egyetem jogelődje) Tanárképző Intézetének igazgatója alapította 1999. január 4-én azon céllal, hogy a munkavállalási tanácsadó szakemberek számára szakmai és továbbképzési fórumot biztosítson.

Az Alapító Okiratban foglaltak szerint az alapítvány olyan célkitűzések alapján kezdte meg a munkáját, és olyan erőt képvisel, amellyel a humán tudományok és a modern kommunikációs eszközök kapcsolatát és működését támogató kutatások levezetőjeként, tudományos célkitűzések hordozója és fejlesztőjeként lesz jelen.

Az Alapítvány közhasznú szervezet. Tevékenységei között a nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű rétegek képzése szerepel csakúgy, mint ezen rétegek foglalkoztatásának elősegítése és egyéb, kapcsolódó szolgáltatások.

Foglalkozunk fiatalokkal, akik a leendő szakmájuk és végzettségük kiválasztása előtt állnak. Számukra pályaorientációs csoportfoglalkozásokat és egyéni pályaválasztási tanácsadást is nyújtunk – de felkereshetnek bennünket felnőttek, akik új pályalehetőséget keresnek. Évtizedes szakmai gyakorlatunkkal támogatni tudunk mindenkit, aki karrierépítésben, szervezetfejlesztésben, szervezésben gondolkodik.

Álláskeresőknek egyéni tanácsadás segítségével a célzott állás megfogalmazásában nyújtunk segítséget, álláskeresési technikáik fejlesztésével pedig hozzájárulunk a vágyott munkahely megtalálásához. Hozzájárulunk hátrányos helyzetűek, különös tekintettel a megváltozott munkaképességű személyeknek a munkaerőpiaci beilleszkedéshez is.

Programjaink

Az Alapítvány honlapja